Canon toont toekomst documentbeveiliging en productiviteit met nieuwste versie van imageRUNNER ADVANCE-platform

04-02-2019 Categorie: Persbericht

“Canon’s hardware en software is ontworpen om de productiviteit te verhogen met intelligente document-workflows voor kantooromgevingen. Met onze MFP-strategie willen we een brug slaan tussen analoge en digitale documentprocessen. Canon breidt haar portfolio voortdurend uit met nieuwe toepassingen voor een soepele implementatie en ondersteuning van bestaande hardware- en softwareoplossingen,” zegt Daniel Woodstock, Product Marketing Manager van Canon Europe.

Optimale beveiliging
Gegevensbescherming staat hoog op de agenda van bedrijven en organisaties. De derde versie van imageRUNNER ADVANCE bevat daarom een reeks preventieve maatregelen die organisaties in staat stellen kwetsbaarheden in de beveiliging voor te zijn. Voortbouwend op Canon’s ervaring met het leveren van hoogwaardige beveiligingsoplossingen beschikt de
nieuwste generatie imageRUNNER ADVANCE systemen over de belangrijke beveiligingsfuncties van eerdere uitvoeringen, waaronder encryptie van harde schijven (HDD’s) met FIPS140-2 validatie om gegevens automatisch te versleutelen. Tot de extra beveiligingsfuncties behoort de verificatie van het systeem bij het opstarten. Gebruikers kunnen programma’s veilig openen op basis van Root of Trust (ROT). Deze geïntegreerde beveiligingsfunctie verhindert dat hackers de beveiligingssystemen van MFP’s, die vaak waardevolle informatie over een organisatie bevatten, kunnen omzeilen.

De nieuwe Syslog-gegevens bieden real time beveiligingsformatie over het apparaat. Deze gegevens kunnen met behulp van industriële standaarden worden geanalyseerd door een daarvoor geschikte oplossing van een derde partij. Daarnaast verbetert de Syslogfunctionaliteit de integratie van het portfolio met elke Security Information and Event Management (SIEM) server. Dit stelt beheerders in staat om mogelijke beveiligingsrisico’s effectief te analyseren voor real time preventie of forensische analyses na een hack. Dankzij de verbeterde transparantie zijn datalekken eenvoudig te onderzoeken en te beheren. Digitale certificaten bieden de mogelijkheid om gegevens te versleutelen en de integriteit van gescande documenten of e-mails van imageRUNNER ADVANCE-systemen te verifiëren. Door gebruik te maken van geautomatiseerde registratie van beveiligingscertificaten met het Simple Certificate Enrolment Protocol (SCEP) of de Network Device Enrolment Service (NDES) worden de beheerslast geminimaliseerd: het apparaat of systeem wordt autonoom bijgewerkt met de nieuwste beveiligingscertificaten.

“Informatie is het meest waardevolle bezit van een onderneming. Deze nieuwste platformupgrade beschikt over hoogwaardige beveiligingsmogelijkheden op meerdere lagen die gevoelige gegevens op alle op het netwerk aangesloten apparaten beveiligen”, aldus Woodstock.

Canon gaat zich nadrukkelijk op de markt voor informatiebeveiliging positioneren door haar
productintegratie op gebieden als runtime-detectie te verbeteren en zo extra bescherming
te bieden tegen hackers.

Beheer en integratie
De nieuwste versie van de imageRUNNER ADVANCE-systemen is intuïtief ontworpen voor een optimale gebruikerservaring. Een nieuwe interface biedt een aanpasbare en flexibele ervaring, waardoor het stroomlijnen van taken en workflows mogelijk wordt. Door functies van het hoofdmenu te combineren met een snelmenu en een nieuwe tijdlijnfunctie, wordt het gedrag van de gebruiker opgeslagen om snelkoppelingen te bieden voor taken uit het verleden of voor repeterende opdrachten. Inspelend op de behoefte van bedrijven om hun flexibiliteit te vergroten, worden de systemen uitgerust met een QR-Code Direct Connection. Hierdoor kunnen iOS-gebruikers Wi-Fi instellen voor een directe verbinding via een standaard iOS-camera app of Canon PRINT Business (CPB)-camerafunctie. Dit vergroot zowel de mobiele interactie als de flexibiliteit. Voor een nauwkeurige identificatie van 25 Europese talen is tijdens het scannen een OCR-modus beschikbaar. Deze geavanceerde
personalisering en connectiviteit voor het gehele portfolio zijn een aanzienlijke verbetering van de productiviteit van medewerkers. Woodstock: “Informatiebeheer verschuift steeds meer naar digitale kanalen en daarom willen wij onze klanten meer controle bieden – zowel over processen als kosten. Deze derde versie van het imageRUNNER ADVANCE-platform bespaart tijd en kosten en verhoogt de productiviteit met efficiënte workflows en een intuïtief gebruiksgemak. Onze Connected MFP-strategie maakt een proactief beheer en een voortdurende optimalisatie van de printinfrastructuur mogelijk. De verbeterde transparantie helpt daarnaast om inzicht te krijgen in de volledig levenscyclus van documenten.”

Apparaatbeheer voor moderne werkprocessen
Medio februari 2019 introduceert Canon ook haar met een BLI-award bekroonde cloudoplossing uniFLOW Online. Klanten kunnen profiteren van de toegenomen synergie tussen hardware en software door hun interne processen verder te stroomlijnen. uniFLOW Online 2019.1 biedt extra functionaliteit, zoals Print from Cloud en compatibiliteit met een reeks serviceproviders zoals Box, Dropbox, Evernote®, Google Drive™, Microsoft OneDrive® en Microsoft SharePoint® Online.

“Wij zijn ons ervan bewust dat er voor bedrijven niet zoiets bestaat als een ‘one-size-fits-all’- oplossing,” benadrukt Woodstock. “Daarom hebben we ervoor gezorgd dat versie 3 van de derde generatie imageRUNNER ADVANCE al onze klanten een volledig op maat gemaakte service biedt. Dit krijgt invulling door de ondersteuning van een breed scala aan modellen en geïntegreerde oplossingen die zijn ontworpen om op een efficiënte manier samen te werken.”

Bekijk de overzichtspagina "Printers voor kantoor" voor alle nieuwe, 3rd Edition modellen.