Nieuwe functies imagePRESS C850 vergroot inzetbaarheid bij klanten

16-03-2018 Categorie: Persbericht

Canon Europe heeft de mogelijkheden van haar imagePRESS C850-serie uitgebreid. Deze productieprinters zijn nu ook uitgerust met een automatische duplexinvoer voor vellen op bannerformaat en met verbeterde workflow-oplossingen. Sinds de lancering van Canon imagePRESS C850 is de mogelijkheid om vellen op bannerformaat te printen een populaire eigenschap van deze productieprinter. Door de toevoeging van een automatische duplexinvoer voor lange vellen wordt de toegevoegde waarde van deze printers voor klanten aanzienlijk vergroot en dat stelt hen in staat hun productaanbod te verbreden.

POD Deck Lite XL-A1
De nieuwe POD Deck Lite XL-A1 long sheet feeder maakt de invoer van 1.000 vellen op bannerformaat (tot 762 mm) mogelijk. Deze vellen kunnen automatisch dubbelzijdig geprint worden, wat grafische bedrijven en in-house printafdelingen in staat stelt om grote oplagen van documenten, boeken en hoogwaardige grafische toepassingen op langere vellen te produceren. Dit kan variëren van A4-formaat liggend gevouwen, uitvouwbare boekomslagen en brochures met Z-vouw tot lange ansichtkaarten en direct mailings. De imagePRESS C850-serie is speciaal ontworpen om de veelzijdigheid en flexibiliteit in mediakeuze te bieden die nodig zijn in dynamische productieomgevingen met een uiteenlopend portfolio.

PRISMASync v6.0 controller
De introductie van versie 6.0 van Canon’s PRISMAsync-controller verdrievoudigt de snelheid bij kleurkalibratie door gebruik te maken van één halftone in plaats van drie, terwijl kleurvalidatietests zoals Fogra en IDEAlliance volledig worden geautomatiseerd. Daarmee is deze uitermate geschikt voor klanten die behoefte hebben aan een maximale kleurconsistentie bij hoogwaardige graphic arts-toepassingen. Deze verbeterde controller functioneert ook binnen JDF/JMF-workflows van derden en zorgt zo voor een nog efficiëntere productie.

Nieuwe Fiery-oplossingen voor imagePRESS C850
Om de efficiency van de printproductie te verhogen en een veelzijdige oplossing te bieden, heeft Canon-partner EFI de geïntegreerde Fiery Digital Front End (DFE) EFI G200 geïntroduceerd. Ook heeft zij aanvullende software-updates geïntroduceerd voor de nieuwe externe DFE EFI H300. Beide ondersteunen nu de nieuwe long sheet feeder. Deze nieuwe oplossingen verbeteren de prestaties van de Canon imagePRESS C850-serie en resulteren in hoogwaardige kleurentoepassingen, verbeterd papierbeheer, minimale stilstandtijden en het verhogen van de productiviteit.

“Kwaliteit, productiviteit en een veelzijdige inzetbaarheid zijn het uitgangspunt bij de continue doorontwikkeling van onze digitale productieprinters. Dankzij deze verbeteringen op het gebied van media-invoer en workflows kunnen gebruikers van de imagePRESS C850 maximaal profiteren van de extra mogelijkheden die dit biedt. Ze kunnen hun aanbod uitbreiden, terwijl de kleurconsistentie, productiviteit en operationele efficiency verder worden verbeterd”, vertelt Peter Wolff, Senior Director Commercial Print & Production CRD van Canon Europe.

Zowel de printkwaliteit als de betrouwbaarheid van de productieprinters zijn doorslaggevend voor het succes van de imagePRESS C850-serie. Deze eigenschappen zijn versterkt door innovatieve functionaliteiten. Voorbeelden hiervan zijn de R-VCSEL rode lasertechnologie voor resoluties van 2.400 x 2.400 dpi en de Compact Registration Module voor een nauwkeurige front-to-back registratie met automatische scheefstandcorrectie en een nauwkeurige beeldplaatsing. Wolff: “Een consistente kwaliteit en nauwkeurige kleurbeheer zijn cruciaal voor grafische bedrijven die hun productenportfolio willen uitbreiden en hun klanten deze nieuwe mogelijkheden willen bieden. Via onze R&D-teams en in samenwerking met partners helpt Canon haar klanten de mogelijkheden van hun investeringen in hardware maximaal te benutten. Hieraan geven we invulling door hun mogelijkheden te vergroten en nieuwe kansen voor winstgevende groei in kaart te brengen.”

Bekijk de nieuwe Canon imagePRESS C850!