Voorkom printerproblemen door stilstand

01-05-2020 Categorie: Nieuwsartikel, Algemeen

Aandachtspunten voor probleemloos gebruik van uw printapparatuur

We zijn ons ervan bewust dat jouw organisatie en jouw zakelijke relaties te maken hebben met eigen individuele uitdagingen in verband met het coronavirus (Covid-19). De serviceorganisaties van de Canon Business Centers doen er alles aan om de dienstverlening naar de klanten toe te borgen, zodat hun werk ‘gewoon’ door kan gaan.

Graag geven wij jou een aantal praktische tips om jouw printapparatuur probleemloos te blijven gebruiken, of weer in gebruik te nemen.

Voorkomen papierloop-problemen

Papier is een natuurproduct en als zodanig gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Vooral bij het uit- en aanzetten van de centrale verwarming kan er vaker vochtig papier in de machine ontstaan, omdat de omgevingstemperatuur plotseling wijzigt. Mogelijk heeft dit papierloop-problemen tot gevolg. Dit effect treedt vooral op in het voor- en najaar, tijdens vakantieperiodes en lange weekenden, en ook nu als gevolg van de Corona-maatregelen.

Wij adviseren om deze reden, wanneer je de apparatuur langere tijd niet gebruikt, het papier preventief uit de printer te halen en op te slaan in een papierwikkel of -doos. Als je de printer weer gaat gebruiken, kun je het papier weer terugleggen.

Mocht jouw printer toch papierloop-problemen ondervinden, voer dan eerst de volgende handelingen uit alvorens een papierloop-storing te melden:

  1. Neem al het papier uit de printer.
  2. Pak een nieuw pak papier dat geacclimatiseerd is.
  3. Haal het papier uit de wikkel c.q. doos en maak het papier los.
  4. Verwijder het eerste en laatste vel.
  5. Leg het papier in de printer, waarbij de pijl op de wikkel/doos wijst naar de zijde van het papier die als eerste bedrukt moet worden.

In dit document vind je meer informatie over het voorkomen en oplossen van papierloopproblemen.

Wij vragen om jouw begrip voor de manier waarop wij als Canon Business Centers, in deze bijzondere tijd, onze dienstverlening zo goed als mogelijk vorm proberen te geven.

Samen staan we sterk!

Heb jij vragen over jouw printer?

Neem dan even contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Neem contact op