Canon feliciteert winnaars World Press Photo 2018 awards

13-04-2018 Categorie: Persbericht

© Ronaldo Schemidt, Venezuela crisis, Agence France-Presse

Amstelveen – Canon Europe feliciteert Ronaldo Schemidt, winnaar van de World Press Photo van het jaar 2018. Ronaldo’s foto toont een man die in brand staat te midden van de gewelddadige confrontaties met de oproerpolitie tijdens een protest tegen president Nicolás Maduro in Caracas, Venezuela.

Canon feliciteert ook de winnaars van de acht categorie awards, waaronder Canon Ambassadors Magnus Wennman, die de beste foto in de categorie ‘People’ wint, en Giulio Di Sturco, die met zijn foto op de tweede plaats staat in de categorie ‘Contemporary Issues’.
De World Press Photo Contest, die voor het 26ste jaar op rij door Canon wordt gesponsord, wordt internationaal erkend als ’s werelds meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten. De jury selecteerde één opname voor de World Press Photo of the Year uit een totaal van 73.044 foto’s van 4.548 fotografen uit 125 landen. Ronaldo Schemidt heeft een geldprijs van 10.000 euro ontvangen, evenals Canon-apparatuur, een Golden Eye Award en een diploma.
“We zijn ontzettend trots dat we de World Press Photo Foundation tijdens haar 61ste jaar hebben mogen ondersteunen. Het is een eer om de indrukwekkende vaardigheden van fotojournalisten als visuele storytellers te vieren terwijl zij onverminderd doorgaan met het vertellen van de verhalen die blijvend moeten worden belicht”, zegt Lee Bonniface, CIG Marketing Director bij Canon Europe. “Elke opname die dit jaar voor de wedstrijd werd ingezonden, toont de toewijding van fotojournalisten om de belangrijkste thema’s en gebeurtenissen van deze tijd tot leven te brengen, hoe uitdagend die omgeving ook is. Ik wil graag elke fotograaf bedanken die heeft meegedaan. En ik moedig iedereen aan om dapper en compromisloos de wereld te confronteren met waarheden die verteld moeten worden – om ervoor te zorgen dat de verhalen van morgen blijvend een stem hebben.”

Uit een recent door Canon Europe in samenwerking met World Press Photo uitgevoerd onderzoek bleek dat meer dan de helft (55 %) van de ondervraagde professionele fotografen ‘veranderen van perspectief bij een belangrijke kwestie’ bestempelde als het essentiële ingrediënt voor het vertellen van een succesvol visueel verhaal.
Als blijk van haar betrokkenheid bij fotojournalistiek heeft Canon voor de komende 12 maanden een uitgebreid activiteitenprogramma opgesteld met o.a.:
•    twintig ééndaagse minifestivals in heel Europa om de bekroonde foto’s van de World Press Photo Contest te tonen en de verhalen achter de beelden te ontdekken  
•    De Joop Swart masterclass - Canon zal opnieuw deze masterclass ondersteunen. Dit programma biedt een platform om de veelbelovende fotografen van morgen te ondersteunen met waardevolle inzichten van ervaren fotojournalisten en toonaangevende experts in de industrie
•    Driedaags ontwikkelingsprogramma voor professionals - tijdens het 2018 Visa pour I’Image Festival neemt Canon opnieuw 200 studenten uit heel Europa mee voor een intensief driedaags ontwikkelingsprogramma voor professionals. De workshops worden geleid door Canon Ambassadors en professionals uit de branche.

Om de exclusieve verhalen achter de World Press Photo Awards te ontdekken, waaronder niet te missen interviews met de categoriewinnaars, gaat u naar www.canon-europe.com/pro/events/world-press-photo.