Canon Business Center Breda

Vacatures

Business Consultant

Word jij gelukkig van klantcontact en verkopen en heb je affiniteit met software oplossingen? Dan is Canon Business Center Nederland op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als Business Consultant bij Canon Business Center Nederland ben jij verantwoordelijk voor het verkopen van software. Daarnaast inventariseer je, bied je oplossingen en verzorg je demonstraties je aan klanten.

Tevens bied je ondersteuning en kennisoverdracht aan sales (met extra aandacht voor de nieuwe medewerker). Je bent de vraagbaak voor sales omtrent Solutions vraagstukken en borgt voldoende training over vestigingen heen ter implementatie van ontwikkeltools om verkoop vanuit de samenwerking te verhogen. Je ondersteunt de Solutions Manager en spreekt met leveranciers over nieuwe ontwikkelingen en draagt bij aan het bekend maken binnen de organisatie. Je draagt bij aan kennisdeling tot stand brengen en ondersteunt de implementatie van nieuwe trends en ontwikkelingen naar de praktijk.

Daarnaast ben je bent verantwoordelijk voor het maken van, en op afspraak gaan bij relaties. De Business Consultant is trajectverantwoordelijk. Daarmee niet klantverantwoordelijk. Tot slot maak, controleer en beheer je calculaties binnen het BN systeem.

Werkzaamheden

Als Business Consultant heb jij de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Vraagbaak voor sales omtrent solutions vraagstukken. Uitleg geven aan sales over de oplossingen die we bieden. 
 • Voldoende training over vestigingen heen borgen ter implementatie van ontwikkeltools en verkoop zo vanuit de samenwerking te verhogen.
 • Ondersteunen van de Solutions Manager in het met fabrikanten en leveranciers spreken over nieuwe ontwikkelingen. 
 • Bijdragen aan kennisdeling met de rest van de organisatie en ondersteunen bij de implementatie van nieuwe trends en ontwikkelingen in de praktijk.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van en op afspraak gaan bij relaties. Je bent hiermee trajectverantwoordelijk, niet klantverantwoordelijk.
 • Opmaken, controleren en beheren van calculaties in Business Navigator.

Functieprofiel

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding in een commerciële/ ICT richting.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol/ functie binnen de (IDM) Integrated Document Management branche, IT branche of in een andere zeer competitieve markt.
 • Sterke affiniteit met IT en/ of document management en de deskundigheid van producten en diensten van Canon Business Center Nederland.
 • Correcte en volledige beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een professionele organisatie, met een collegiale, inspirerende en  informele sfeer;
 • Een uitdagende functie met veel bewegingsruimte in je rol;
 • Een vooruitstrevende organisatie met een winnaars mentaliteit & mensgerichte cultuur;
 • Werken binnen een van de top vijf spelers in de branche;
 • Enthousiaste collega’s, met passie voor het vak;
 • Een passend en voor ontwikkeling vatbaar beloningspakket.

Wie zijn wij?

Canon Business Center is jouw regionale partner voor een totale bedrijfsoptimalisatie. Wij inspireren onze relaties om het beste uit zichzelf en hun organisatie te halen en hierin perfect te verbinden richting een digitale toekomst.

In alles wat wij doen, zetten wij een extra stap om onze partners te verrassen en de verwachtingen te overtreffen. Wij inspireren organisaties om samen te werken en van elkaars expertise gebruik te maken. Onze core business is gericht op verbinden, waarin wij de bedrijfsprocessen van organisaties optimaliseren door het efficiënt inrichten van informatiestromen en documentbeheer. Om het regionale karakter van Canon Business Center naar voren te brengen hebben wij 8 centrale locaties in Nederland: Groningen, Utrecht, Arnhem Nijmegen, Eindhoven, Breda, Goes, Rotterdam en Den Haag. Zo zijn wij altijd in de buurt om onze partners optimaal te kunnen ondersteunen. Samen ondernemen, want waar je ook heen gaat, wij staan voor je klaar.

Interesse?

Voldoe je aan de gestelde functie-eisen en lijkt het je leuk om bij Canon Business Center Nederland te komen werken als Business Consultant? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatiebrief. Je kunt deze per email versturen naar solliciteren@cbc-nederland.nl.