Canon Business Center Nederland

Vacatures

Field Service Engineer

Ben jij onze nieuwe Field Service Engineer? Dan is Canon Business Center Nederland op zoek naar jou!

Functietitel: Field Service Engineer
De Field Service Engineer is gericht op de installatie/inrichting en optimalisatie van (software) document oplossingen bij onze klanten. Daarnaast zal hij ook installaties en reparaties van onze (hardware) machines op locatie van onze klanten verzorgen.
Inzet: Vaste invulling. Full-time
Werkregio:
- Zuid Nederland (Zeeland, Brabant)
- Oost Nederland (Arnhem/Nijmegen)

 

Over deze functie
Als Engineer word je onderdeel van een specialistisch team en draag je bij aan onze ambitie om klantgestuurd te ondernemen. Jij wordt verantwoordelijk voor het onderhouden en de installatie van onze Canon apparatuur. Daarnaast word je breed ingezet op netwerkkoppelingen en installaties. Hiervoor ben je ook het aanspreekpunt voor collega’s. Je kan de installaties van multifunctionals in een standaard omgeving tot een goed einde brengen en je kunt installaties uitvoeren van Solutions in een standaard omgeving.

 

Solutions
De link naar software rondom Document Solutions wordt steeds meer zichtbaar en belangrijker voor onze klant. Hier ben jij van bewust en hier speel je in samenwerking met jouw collega’s op in.

 

Shift to remote
Wij merken dat er steeds meer op afstand en thuis wordt gewerkt. De producten van Canon zijn op afstand volledig te beheren, jij zal deze systemen eigen moeten maken waardoor je onze klanten zo efficiënt en snel mogelijk kan helpen.

Je hebt een mobiele functie en bent zowel remote als op locatie bij de klanten het gezicht van het bedrijf. De persoon die de kernwaarden van Canon Business Center Nederland niet alleen uitdraagt, maar zichzelf hiermee kan identificeren. Wij zijn klantgestuurde ondernemers, persoonlijk, voorspelbaar en overtreffen verwachtingen.


In welke regio ben je woonachtig?
Wij zoeken 2 nieuwe collega’s, Engineers, woonachtig in de regio’s:
- Brabant (west) / Zeeland
- Oost Nederland (Arnhem / Nijmegen)


Over ons bedrijf | Canon Business Center Nederland
Canon Business Center Nederland is een partner voor diverse bedrijven in Nederland. We denken mee en optimaliseren of ontzorgen door middel van het verbeteren van de interne -en externe document -en informatiestromen bij onze klanten. Wij voeren een unieke eigen formule en positionering ons ook zo in de markt. Wij staan voor klantgestuurd ondernemerschap. Daar wij Canon verkopen voeren wij tevens een nauwe samenwerking met Canon Nederland/Canon Europe.

Canon Business Center Nederland heeft haar hoofdkantoor in Breda. Daarnaast hebben wij diverse vestigingen in Nederland. Dit zijn Canon Business Center Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Rotterdam, Arnhem-Nijmegen, Amsterdam en Utrecht.
Wij verdiepen ons in de verschillende processen van organisaties op het gebied van document- en informatiestromen. Dit doen wij door het analyseren van de administratieve processen binnen de organisatie, het neerleggen van een propositie voor optimalisatie en natuurlijk door de uiteindelijke oplossing te managen. Canon Business Center Nederland richt haar deskundigheid, diensten en producten op de Profit-, Non-Profit- en Grafische sector. Ons doel is uiteindelijk om samen, met een team van ruim 100 medewerkers, een hoge mate van klanttevredenheid en klantloyaliteit te creëren bij zowel potentiële als bestaande relaties.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Jij wordt zelfstandig verantwoordelijk voor het onderhouden en (remote) installeren van Canon producten in een standaard netwerkomgeving;
 • Je biedt zo nodig instructies en informatie aan (potentiële) klanten en collega’s;
 • Je lost systeemproblemen zowel remote als op locatie zelfstandig op;
 • Als Engineer ben je verantwoordelijk voor een volledige, tijdige en correcte behandeling van algemene/ technische advisering naar klanten.
 • Je vangt klantsignalen op en verwijst de leads binnen de organisatie door. Zo draag jij bij aan het vergroten van onze diensten en services bij onze bestaande of potentieel nieuwe klant;
 • Het actueel houden van documentatie en updates omtrent technische informatie. We blijven leren en ontwikkelen! Deze informatie komt vanuit jouw collega’s of vanuit Canon Nederland;
 • Je bent verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van werkprocessen om zo jouw targets te behalen (bijvoorbeeld pro-actief beheer van carstock of uitvoering call aheads);
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het remote oplossen van storingen en hiermee onderdeel van het call screening team.
 • Mailbox, agenda en nodige registratie/ administratie beheer je en houdt je op orde;
 • Je kunt dagelijks terecht en rapporteert aan jouw Teamleader Field System & Service.


Wie ben jij?

 • Minimaal een afgeronde MBO (Niveau 4) opleiding in de richting van ICT of mechanica/ elektronica/ elektrotechniek met kennis van ICT;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol/ functie binnen de (IDM) Integrated Document Management branche, IT branche of in een andere zeer competitieve markt;
 • Sterke affiniteit met ICT en de producten, services en diensten van Canon (Business Center Nederland);
 • Aantoonbaar ervaring in het voeren van een commerciële- en klantgerichte en targetgerichte instelling;
 • Pré indien je in het bezit bent van MS Server en N+ certificering. Indien niet, investeren wij graag in diverse trainingen om jouw kennis en certificeringen te verhogen;
 • Correcte en volledige beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat bieden wij?
Canon Business Center Nederland biedt een fijn team om in samen te werken, met een bekende klantenkring waarbij service hoog scoort en wij deze klantervaring willen voortzetten en verder willen ontwikkelen. Wij groeien als organisatie en veranderen samen met de markt naar een uiteindelijke klantgestuurde onderneming. We bieden een uitdagende en ondernemende werkomgeving. We hebben een winnaarsmentaliteit en weten waar we samen naartoe willen. Samen successen boeken en vanuit verbinding optimaliseren, om zo samen meer en meer klantgestuurd te ondernemen, is wat we doen. Dat is ook wat we vieren zodra we stappen maken. Je krijgt de ruimte om jouw ideeën en ambities te delen en onze klantverwachtingen te overtreffen. Om vanuit je eigen kracht waarde toe te voegen en de organisatie en specifiek als onderdeel van een team, dit team naar een steeds hoger niveau te tillen.

 

Canon Business Center Nederland biedt haar Engineer:

 • Een professionele organisatie, met een collegiale, inspirerende en informele sfeer;
 • Een uitdagende functie met veel bewegingsruimte in je rol;
 • Een vooruitstrevende organisatie met een winnaars mentaliteit & mensgerichte cultuur;
 • Werken binnen een van de top vijf spelers in de branche;
 • Enthousiaste collega’s, met passie voor het vak;
 • passend en voor ontwikkeling vatbaar beloningspakket.

Heb je interesse/wil je eens kennismaken?
Stuur een mail naar hrm@cbc-nederland.nl! Graag ontvangen wij jouw CV en een nadere toelichting waarin jij jouw motivatie verwoord en jezelf natuurlijk ook even kort introduceert. We kijken uit naar jouw bericht!