Canon Business Center Nederland

Vacatures

Integration Specialist

Functietitel: Integration Specialist 
Ingang functie: Per direct 
Inzet: Vaste invulling. Full-time 
Standplaats: In overleg 


Functie omschrijving 
Als Integration Specialist zit je bovenop het vuur als het gaat om de solutions op onze Canon apparatuur. Je bent er als eerste bij als het gaat om ontwikkelingen op dit gebied en adviseert hier klanten, prospects en collega’s over. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het installeren van solutions in complexe omgevingen en het oplossen van storingen op gebied van solutions. 

Een onderdeel hiervan is het schrijven en uitvoeren van implementatierapporten, request for changes (RFC’s). Ook schrijf je wanneer nodig (interne) handleidingen. Daarnaast signaleer je risico’s, bottlenecks en escalaties naar de relevante collega’s. 

Over Canon Business Center Nederland 
Canon Business Center Nederland zorgt voor het optimaliseren van de interne en externe document- en informatiestromen bij diverse klanten. Canon Business Center Nederland bestaat uit Canon Business Center Breda, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Rotterdam, Arnhem-Nijmegen en Utrecht. 

Wij verdiepen ons in de verschillende processen van organisaties op het gebied van document- en informatiestromen. Dit doen wij door het analyseren van de administratieve processen binnen de organisatie, het neerleggen van een propositie voor optimalisatie en natuurlijk door de uiteindelijke oplossing te managen. Canon Business Center Nederland richt haar deskundigheid, diensten en producten op de Profit-, Non-Profit- en Grafische sector. Ons doel is uiteindelijk om samen, met een team van ruim 120 medewerkers, een hoge mate van klanttevredenheid en klantloyaliteit te creëren bij zowel potentiële als bestaande relaties. 

Taken en verantwoordelijkheden 

 • Succesvol en zelfstandig installeren van box solutions bij de eindklant 
 • Oplossen van complexe storingen op gebied van solutions en netwerken/driver gerelateerde vraagstukken 
 • Vraagbaak voor de Field Service Engineer 
 • Borging van de doorlooptijd en acties toegewezen door de Solutions Manager. 
 • Rapporteren van Key Performance Indicators (KPI’s) en meedenken en schakelen op betreffende innovatie, verbetering en efficiëntie. Adviseren van de Pre-Sales Consultant m.b.t. technische mogelijkheden 
 • Het schrijven (en waar van toepassing) uitvoeren van requests for changes (RFC’s), implementatieplannen, handleidingen, en daaraan gerelateerde documenten. 
 • Je rapporteert aan de Manager Solutions 

 

 Wie ben jij? 

• Minimaal een afgeronde MBO (Niveau 4) opleiding in de richting van ICT, mechanica, elektronica. 

• Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol/ functie binnen de (IDM) Integrated Document Management branche, IT branche of in een andere zeer competitieve markt 

 • Deskundigheid op het gebied van de producten en diensten van Canon Business Center Nederland. 
 • In het bezit van of bereid te halen: Certificering voor N+ en uniFLOW Online Technical Foundation, Canon imageRUNNER System training, een recent MS (server of Azure) certificaat en een afgeronde system evaluatie test van Canon Nederland en certificering bij Canon Nederland. Aantoonbaar ervaring met het voeren van een commerciële- en klantgerichte instelling 
 • Leergierige instelling en bereidheid tot het volgen van aanvullende trainingen en het behalen van aanvullende certificaten. 
 • Correcte en volledige beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift 

 

Wat bieden wij? 
Canon Business Center Nederland biedt een fijn team om in samen te werken, met een bekende klantenkring waarbij service hoog scoort en wij deze klantervaring willen voortzetten en verder willen ontwikkelen. Wij groeien als organisatie en veranderen samen met de markt naar een uiteindelijke klantgestuurde onderneming. We bieden een uitdagende en ondernemende werkomgeving. We hebben een winnaarsmentaliteit en weten waar we samen naartoe willen. Samen successen boeken en vanuit verbinding optimaliseren, om zo samen meer en meer klantgestuurd te ondernemen, is wat we doen. Dat is ook wat we vieren zodra we stappen maken. Je krijgt de ruimte om jouw ideeën en ambities te delen en onze klantverwachtingen te overtreffen. Om vanuit je eigen kracht waarde toe te voegen en de organisatie en specifiek als onderdeel van een team, dit team naar een steeds hoger niveau te tillen. 

Canon Business Center Nederland biedt haar Integration Specialist: 

 • Een professionele organisatie, met een collegiale, inspirerende en informele sfeer; 
 • Een uitdagende functie met veel bewegingsruimte in je rol; 
 • Een vooruitstrevende organisatie met een winnaars mentaliteit & mensgerichte cultuur; 
 • Werken binnen een van de top vijf spelers in de branche; 
 • Enthousiaste collega’s, met passie voor het vak; 
 • Een passend en voor ontwikkeling vatbaar beloningspakket. 

 

Interesse? 
Geïnteresseerden kunnen per email reageren via HRM@cbc-nederland.nl, middels het opsturen van een passend CV en een nadere toelichting waarin wordt aangegeven wat de motivatie is en waar aansluiting wordt gezien.