Canon Business Center Breda

Vacatures

Teamleader Customer Support

Heb jij een klantgestuurde werkmentaliteit en zit het overtreffen van verwachtingen in jouw bloed? Dan is Canon Business Center Nederland op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als Teamleader Customer Support ben je de coördinator van de afdeling Customer Support, deze afdeling bestaat uit 3 medewerkers. 

Als Teamleader ben je het aanspreekpunt voor de collega’s van de afdeling en zorg je voor een optimale bezetting van het team. Je pakt alle zaken op die bij een dagelijkse aansturing van het team behoren. Het faciliteren, motiveren en begeleiden van collega’s op de afdeling behoord tot de dagelijkse werkzaamheden. Hiermee vorm je de tussenlaag tussen de collega’s van de afdeling en de Manager Customer Services. De functionerings- en beoordelingsgesprekken worden samen met de Manager Customer Services gevoerd.  

Je bent de regiehouder van alle klantvragen van de afdeling. Hierbij ligt de focus (ongeveer 75%) op het oplossen van 3de lijn vraagstukken en het ondersteunen van de afdeling op de 1ste en 2de lijns vraagstukken. Binnen de gegeven kaders van management pak je klachten en escalaties zelfstandig op. Hierbij kun je goed omgaan met stressvolle situaties en weet je een gesprek tot een goed einde te brengen. Waar nodig gebruik je de Manager Customer Services als sparringpartner. 

Een deel van de faciliterende zaken voor het bedrijfspand liggen bij de afdeling Customer Support. Ongeveer 5 tot 10% van deze werkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van de Teamleader. 

Je bent werkzaam op het hoofdkantoor in Breda.

Werkzaamheden

In de dagelijkse werkzaamheden draag je samen met de Manager Customer Services verantwoordelijkheid voor de afdeling Customer Support. De volgende werkzaamheden vallen hieronder: 

  • Het oppakken en afhandelen van 3de lijns klant vraagstukken;
  • Het ondersteunen van jouw collega’s in de afwikkeling van 1ste en 2de lijns klant vraagstukken;
  • Het aansturen van het team in dagelijkse begeleiding en jaarlijks terugkerende gesprekken;
  • Je zorgt voor een optimale bezetting van het team;
  • Je pakt, samen met collega’s, een deel van de faciliterende zaken op zoals het coördineren van de schoonmaak, de bestellingen en het bijhouden van de kantines en keukens.

Functieprofiel

  • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond in administratieve-, juridische of economische (commercieel- of bedrijfs) richting;
  • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol binnen een zeer competitieve markt, bijvoorbeeld binnen de Integrated Document Management branche (IDM) of  IT branche;
  • Bewezen ervaring in het werken met ERP systemen/boekhoudsystemen en kennis en kunde in het werken met MS Office (in het bijzonder Excel);
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij stimuleren jou om te groeien. Wij investeren in jouw professionele ontwikkeling, zodat jij kunt leren in jouw rol bij Canon Business Center Nederland. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Om jouw functie als Teamleader Customer Support volledig te ondersteunen, stellen we een laptop en telefoon voor je ter beschikking. 

Wie zijn wij?

Canon Business Center is jouw regionale partner voor een totale bedrijfsoptimalisatie. Wij inspireren onze relaties om het beste uit zichzelf en hun organisatie te halen en hierin perfect te verbinden richting een digitale toekomst.

In alles wat wij doen, zetten wij een extra stap om onze partners te verrassen en de verwachtingen te overtreffen. Wij inspireren organisaties om samen te werken en van elkaars expertise gebruik te maken. Onze core business is gericht op verbinden, waarin wij de bedrijfsprocessen van organisaties optimaliseren door het efficiënt inrichten van informatiestromen en documentbeheer. Om het regionale karakter van Canon Business Center naar voren te brengen hebben wij 8 centrale locaties in Nederland: Groningen, Utrecht, Arnhem Nijmegen, Eindhoven, Breda, Goes, Rotterdam en Den Haag. Zo zijn wij altijd in de buurt om onze partners optimaal te kunnen ondersteunen. Samen ondernemen, want waar je ook heen gaat, wij staan voor je klaar.

Interesse?

Voldoe je aan de gestelde functie-eisen en lijkt het je leuk om bij Canon Business Center Nederland te komen werken als Teamleader Customer Support? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatiebrief. Je kunt deze per email versturen naar solliciteren@cbc-nederland.nl.