Papierstoringen voorkomen en oplossen

Papierstoringen voorkomen

Met deze instructie willen wij jou helpen om papierstoringen te voorkomen of op te lossen. Op deze manier heb je jouw printer maximaal ter beschikking.

Papier is gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Vooral bij het uit/aan zetten van de centrale verwarming kan er condensatie ontstaan in de papierlade omdat de omgevingstemperatuur plotseling wijzigt. Wanneer het papier in de machine vochtig is, kunnen vellen gemakkelijk aan elkaar vastplakken met een papierstoring tot gevolg.

Dit treedt vooral op in het voor- en najaar, tijdens vakantieperiodes, na een verlengd weekend of na een periode van inactiviteit. Tijdens deze periodes zijn er grotere temperatuurverschillen die meer condensatie veroorzaken, waardoor de kans op papierstoringen aanzienlijk is verhoogd.

Wanneer je jouw printer meerdere dagen niet gebruikt, is het raadzaam om het papier uit de printer te halen en in een papierwikkel of in de originele doos op te slaan. De wikkel of doos hebben de eigenschap om jouw papier tegen vocht te beschermen. Als je de printer gaat gebruiken, leg je het papier weer in de printer.

Papierstoringen verhelpen

Mocht jouw printer toch een papierstoring hebben, probeer dan eerst onderstaande instructies. Blijf je na het uitvoeren van onderstaande instructies een papierstoring houden, dan kun je deze melden via de Service Portal van jouw Canon Business Center.


Invloed papierkwaliteit op storingen

Om storingen, veroorzaakt door een slechte kwaliteit papiersoort, te voorkomen is het raadzaam om papier te gebruiken van een premium kwaliteit.

Neem contact met ons op

Praat met een expert van
Canon Business Center

Welke papiersoort past bij mijn behoefte?

Jouw Canon Business Center levert premium papier van Canon.
De product specialist kan jou adviseren welke papiersoorten passen bij de documenten die geprint worden.

Ik wil meer informatie over Canon papier

Invloed temperatuur en luchtvochtigheid op storingen

De luchtvochtigheid en temperatuur van de omgeving kunnen invloed hebben op de verwerkbaarheid van papier in een printer. De vezels in het papier zullen uitzetten of samentrekken bij wijzigingen in het vochtgehalte. Dit heeft invloed op de stijfheid en de deformatie van het papier.

Wanneer er sprake is van een hogere relatieve vochtigheid in de omgeving ten opzichte van het papier, zullen de papiervezels vocht opnemen en zwellen. Bij een lagere relatieve vochtigheid onttrekt de omgeving vocht aan het papier, waardoor de papiervezels samen trekken. Dit zwellen of samentrekken wordt ook wel deformatie genoemd.

De optimale relatieve vochtigheid in de omgeving ligt rond de 55% bij 21°C.

Kromtrekken van papier

Papier kan op verschillende manieren kromtrekken. Hiervoor zijn verschillende oorzaken. Hier vind je verschillende manieren van kromtrekken. Dit helpt je bij het vinden van de passende oplossing.

Papier laten acclimatiseren

Vervormd papier kan vast komen te zitten in de printer en brengt de printer daarmee in storing. Je kunt dit voorkomen door preventief te handelen.

Het is belangrijk dat de omgevingslucht in de opslagruimte van het papier en de ruimte waarin het pak papier wordt geopend dezelfde temperatuur en relatieve vochtigheid hebben. Zolang het papier in de verpakking blijft is de relatieve vochtigheid van de opslagruimte onbelangrijk. Er zal geen vochtuitwisseling optreden tussen opslagruimte en papier door de vochtwerende wikkel. Zodra een pak papier geopend wordt in een ruimte met een andere temperatuur is het belangrijk om volgende acclimatiseringtijd in acht te nemen:

Meer tips voor veilig en probleemloos opstarten

Print- en connectieproblemen oplossen

Wanneer jouw printinfrastructuur langere tijd is uitgeschakeld, kan het nuttig zijn om de printkwaliteit en de connectie met de server(s) te controleren, wanneer je jouw werkzaamheden weer opstart. Dit is zeker het geval na lange periodes van inactiviteit, zoals na een vakantieperiode.

Print- en connectieproblemen oplossen
Meer tips voor veilig en probleemloos opstarten

Multifunctional printers reinigen

Om het goed functioneren van jouw printvloot te kunnen garanderen en om de gebruikers een aangename en veilige werkervaring te bieden, is het aan te raden om jouw printapparatuur regelmatig schoon te maken.

Multifunctional printers reinigen