Print- en connectieproblemen oplossen

Volg het stappenplan

Wanneer jouw printinfrastructuur langere tijd is uitgeschakeld, kan het nuttig zijn om de printkwaliteit en de connectie met de server(s) te controleren, wanneer je jouw werkzaamheden weer opstart. Dit is zeker het geval na lange periodes van inactiviteit, zoals na een vakantieperiode.

Voer de drie stappen hieronder uit om jouw printer weer volledig in gebruik te kunnen nemen, wanneer je jouw werkzaamheden na een langere periode van inactiviteit weer hervat.

Stap 1: maak jouw printapparatuur operationeel

Om de connectie en communicatie te controleren zet je eerst de printer(s) aan en controleer je of er geen storingsmeldingen op het scherm staan. Wanneer er op het scherm meldingen staan die jou doen vermoeden dat er problemen zijn, dan kun je dit nakijken in de gebruikershandleiding. Volg eerst de instructies op het scherm of in de handleiding voordat je een storing meldt. Als er geen specifieke meldingen zijn, kun je onmiddellijk overgaan tot het controleren van de werking van jouw printapparatuur. Dit doe je door een printopdracht naar de printer(s) te sturen en de afdrukkwaliteit te controleren.

Maak je ook gebruik van de scan- of fax-functie, dan is het zeker aan te raden om deze te controleren. Maak een scan of fax en controleer of de kwaliteit van het gescande of gefaxte document naar wens is.

Stap 2: maak connectie met e-Maintenance

Zodra jouw printer operationeel is, zal deze connectie maken met onze e-Maintenance server (indien deze functionaliteit geactiveerd is) en stuurt alle nodige informatie naar de Canon-server.

e-Maintenance zal ervoor zorgen dat wij de nodige informatie ontvangen over de status van jouw printapparatuur. Hierdoor kunnen wij je snel verder helpen en eventuele storingen voorkomen. De informatie die wij van jouw printapparatuur ontvangen zijn (afhankelijk van het type toestel):

  • Status van de tonervoorraad
  • Status van de levensduur van de drum(s)
  • Error codes die de printer volledig onbruikbaar maken
  • Versies van firmware

Opmerking: e-Maintenance maakt enkel gebruik van een uitgaande communicatie. Canon kan in geen geval op eigen initiatief jouw printapparatuur benaderen.


Stap 3: maak connectie met uniFLOW

Maakt jouw organisatie gebruik van de uniFLOW softwareoplossing van Canon voor het beheer van al jouw print- en scanworkflows en apparaten? Dan is het raadzaam om ook de connectie met de uniFLOW server te controleren nadat je jouw printomgeving weer opstart, bijvoorbeeld na een lange periode van stilstand of uitgeschakelde server(s).

Je leest hieronder hoe jij, of jouw ICT-beheerder, dat doet.

** Vergeet zeker niet de My-Print-Anywhere en Scanworkflows te testen. **

 uniFLOW on-premise

 uniFLOW Online

uniFLOW on-premise

Wanneer je beschikt over een uniFLOW on-premise installatie (de uniFLOW software is hierbij geïnstalleerd op een server van jouw organisatie), dan is het aan te raden om aan jouw ICT-beheerder te vragen om de status van de uniFLOW-server en de software te controleren op eventuele storingen of meldingen.

Hiervoor zal de ICT-beheerder een connectie maken met de uniFLOW-Administratiemodule en nagaan of de connectie tussen de server en de volledige printinfrastructuur operationeel is. Wanneer dit niet het geval is, zal hij of zij de nodige correctieve maatregelen treffen. Jouw ICT-beheerder beschikt hiervoor over de nodige kennis en documentatie.

uniFLOW online

Wanneer jouw printapparatuur wordt beheerd door het cloud-gebaseerde uniFLOW online platform, zijn de onderstaande richtlijnen van toepassing. Als jouw printapparatuur langere tijd geen connectie met uniFLOW Online heeft gehad, kan het zijn dat de koppeling opnieuw geactiveerd moet worden.

Voor meer informatie over uniFLOW Online kun je terecht op de volgende webpagina's:

 

 

 

Neem contact met ons op

Praat met een expert van
Canon Business Center

Meer tips voor veilig en probleemloos opstarten

Papierstoringen voorkomen en oplossen

Met deze instructie willen wij jou helpen om papierstoringen te voorkomen of op te lossen. Op deze manier heb je jouw printer maximaal ter beschikking.

Papierstoringen voorkomen en oplossen
Meer tips voor veilig en probleemloos opstarten

Multifunctional printers reinigen

Om het goed functioneren van jouw printvloot te kunnen garanderen en om de gebruikers een aangename en veilige werkervaring te bieden, is het aan te raden om jouw printapparatuur regelmatig schoon te maken.

Multifunctional printers reinigen